Hannes Hederstedt… är… Teknik on Demand

Snart kommer det finnas allt man kan önska sig i form av analyshjälp från olika tränare.
Proffsen i Tennis har olika tränare på Proffs Touren, som Fysiken, Mentala, Matchning, Video, och inte minst Teknik,

Här kommer ett filmklipp med ett smakprov på hur jag jobbar med teknik och rörelseschema. Det är en ganska komplex övning, självklart har vi gjort enklare övningar innan. Gå in på min sida, så kan ni se ett filmklipp på en tydlig utveckling hos Astrid med både rörelseschema och slagteknik efter att ha jobbat med b.l.a den här övningen.

Hannes sida https://www.sporteye.se/teknik-traning-hannes-hederstedt/

Nu tänkte vi ge Tekniken en chans så att du skall kunna nå några av de Tränare som brinner för sina olika områden.

Hannes: -Jag tror att den specialist kunskap jag har och kan förmedla är ett viktigt komplement till din klubbträningen. Den individuella träningen är viktig men tyvärr svår att få till i en större omfattning i klubbar.

På senare år har jag i jobbat med att screena 10-12 åriga spelares teknik och rörelseschema i Sthlm TF regi( Next generation/Team Sthlm träffar). Dem reflektioner jag har gjort, är att det på många håll är undermåligt.

Ett arbetssätt jag tror stenhårt på, är där vi filmar och jag gör en analys. Jag jobbar med dig och förändrar de saker som behövs. Du får ett analys dokument och filmklipp med dig hem vad du behöver förändra och på vilket sätt/övningar du ska använda dig av. Du gör din hemläxa, repeterar dem moment/övningar jag rekommenderat.
Filmar och skickar det till mig. Jag hjälper dig med hur du ska gå vidare. Antingen ses vi igen för en lektion eller så får du nya instruktioner hur du ska utveckla det vidare.

Alla olika alternativ/tränings upplägg jag hjälpa dig med och kostnader kan du läsa om.

Vad jag kan hjälpa till med:

Kort versionen: 1.Slagteknik (8-10år), (11år-)  2.Rörelseschema/fotarbete (8-10), (11-). 3.Receptions skills (8-). Förmågan att  snabbt reagera och läsa av vad motståndarens kommer att slå bollen och vilken typ av boll ex. hård, lös, hög, låg etc. 4.Taktik, spelförståelse (8-).         

Mer utförlig versionen.  1. Slagteknik (8-10). Checka av att spelaren har en bas teknik(stora muskelgrupper) baserad på biomekaniska lagar som går att bygga vidare på till världsklass.   

2. Slagteknik (11-). Utveckla den slagteknik(små muskelgrupper) som krävs för att maximalt kunna sätta fart på bollen upp till världsklass nivå.      

3. Slagteknik /11-) Vad som krävs i slaget tekniskt( små muskelgrupper) för att man ska kunna spela säkert när man får snabba bollar emot sig. och klara av ett högt slag tempo.  

4. Rörelseschema (8-10). Checka av att spelare har bra förberedelser och ett riktigt bas rörelse schema i olika riktningar på banan.   

5. Receptions skills.  (8-). Spelares reaktion och förmågan att tidigt läsa av vad motståndarens kommer att slå bollen och vilken typ av boll ex.hård, lös, hög, låg etc.   

6. Rörelseschema (11-). Starten/snabbheten ut i ytterlägen och förmågan att bibehålla balans för att ha möjlighet att försvara sig med ett bra slag mot en svår boll.    

7. Rörelseschema (11-). Snabba vändningarna från ytterlägen i bra balans vilket ger möjlighet att snabbt ta sig tillbaka till mitten för att hinna med nästa boll.

8. Taktik, spelförståelse (8-10). Checka upp spelares förmåga att placera bollarna, för att klara att förflytta motståndaren

9. Taktik, spelförståelse (10-). Se hur spelaren klarar att skapa offensiva situationer och klarar ta sig ur defensiva situationer.  

10.Taktik, spelförståelse. (11-) Få en uppfattning om vilka styrkor spelaren kan få i framtiden och bygga en spelstil utefter   

Pris för match/träningsanalys.
Om man bara ska analysera ett moment typ serv eller om jag ska analysera alla moment(helhets besiktning).

För ett enda delmoment tar vi 300kr. Till exempel ett delmoment typ serven.
Ger jag eller en tränare på min nivå en privat lektion så tar man 1000kr per timme. Vilket det blir pratar vi ihop oss om innan såklart.

Övningar som elever ska göra för att jag som kunna bedöma vad dem bör träna på, är olika.

Dem flesta gångerna är det poängspel. Ibland funkar det att någon matar ut specifika bollar man filmar.

Det här tycker jag en ungdom ska fokusera på.  

Åldern 8-10 år:   

*Rörlighetsträning, Förberedelser reaktion och atletisk kroppshållning.   

*Fotarbete korta medellånga sträckor balans/kroppens tyngdpunkt , .   

*Slagteknik där fokus ligger på dem stora muskelgrupperna, där fh,bh och serve är väldigt lika biomekaniskt.   

*Där kontroll bollplacering är prio för att få motståndare i rörelse och tidigt bli taktisk medveten. 

*Börja träna att  spela med olika spin och höjd över nät, för att få motståndaren ur position, skapa offensiva situationer.  

Åldern 11-14 år:   

*Fotarbete olika sträckor/riktningar och vändningar med mera avancerat rörelseschema.   

*Arbeta med en mera avancerad slagteknik. där även dem små muskelgrupperna kopplas in. Där slaghastighet/effekt. och spin kopplas tydligare på.     

*Skapa offensiva situationer genom bättre bollplacering, högre slaghastighet/spin och genom att ta bollen tidigare mera på uppstuds. 

*Klara att ta sig ur defensiva situationer.    

*Börjar arbeta på att hitta slag att styra spelet med och för att i framtiden hitta vinnarslag.   

*Börja träna olika spelmönster ut efter den teknik och förmågor man förskaffat sig, och därmed ytterligare utveckla den taktiska förmågan.    

Åldern 15-:   

*Fortsätta arbeta och slipa på det avancerade rörelseschemat/fotarbetet  

*Fortsätta arbeta och slipa på den avancerade slagtekniken.  

*Fortsätta träna olika spelmönster offensiva och defensiva ut efter den teknik och förmågor man förskaffat sig, och därmed ytterligare utveckla den taktiska förmågan  

*Skapa en egen spelstil med dem styrkor man börjar forma.  

Min specialitet eller där jag tycker jag är bäst är avancerad slagteknik. Åldersspannet jag tycker jag är bäst i är åldern 10-14 år.  

Generella råd till föräldrar: Var föräldrar och stötta barnen framförallt i motgång. Ett bra exempel är att efter en förlust inte prata om matchen, utan göra något helt annat som är roligt.  

Ge barnen trygghet att väga prova saker och få misslyckas.   

Hjälpa barnen att ha tålamod, tänka långsiktigt för att ha möjlighet att utveckla sina förmågor till sin fulla potential.  
Finns självklart ytterligare saker föräldrar bör tänka på.

Tack Hannes för en utförlig beskrivining vad man kan få tillgång till. vill du boka Hannes så fyll i formuläret på Hannes egen sida på Sporteye eller nedan

Din email adress så vi kan kontakta dig
Ditt telefon nummer
Vi återkommer och pratar ihop oss med dig .
skriv gärna så mycket du kan om det du vill eller förutsättningar hos er.
Twitter share this