Hannes Hederstedt… är… Teknik on Demand

Snart kommer det finnas allt man kan önska sig i form av analyshjälp från olika tränare.
Proffsen i Tennis har olika tränare på Proffs Touren, som Fysiken, Mentala, Matchning, Video, och inte minst Teknik,

Här kommer ett filmklipp med ett smakprov på hur jag jobbar med teknik och rörelseschema. Det är en ganska komplex övning, självklart har vi gjort enklare övningar innan. Gå in på min sida, så kan ni se ett filmklipp på en tydlig utveckling hos Astrid med både rörelseschema och slagteknik efter att ha jobbat med b.l.a den här övningen.

Hannes sida https://www.sporteye.se/teknik-traning-hannes-hederstedt/

Nu tänkte vi ge Tekniken en chans så att du skall kunna nå några av de Tränare som brinner för sina olika områden.

Hannes: -Jag tror att den specialist kunskap jag har och kan förmedla är ett viktigt komplement till din klubbträningen. Den individuella träningen är viktig men tyvärr svår att få till i en större omfattning i klubbar.

På senare år har jag i jobbat med att screena 10-12 åriga spelares teknik och rörelseschema i Sthlm TF regi( Next generation/Team Sthlm träffar). Dem reflektioner jag har gjort, är att det på många håll är undermåligt.

Ett arbetssätt jag tror stenhårt på, är där vi filmar och jag gör en analys. Jag jobbar med dig och förändrar de saker som behövs. Du får ett analys dokument och filmklipp med dig hem vad du behöver förändra och på vilket sätt/övningar du ska använda dig av. Du gör din hemläxa, repeterar dem moment/övningar jag rekommenderat.
Filmar och skickar det till mig. Jag hjälper dig med hur du ska gå vidare. Antingen ses vi igen för en lektion eller så får du nya instruktioner hur du ska utveckla det vidare.

Alla olika alternativ/tränings upplägg jag hjälpa dig med och kostnader kan du läsa om.

Vad jag kan hjälpa till med:

Kort versionen: 1.Slagteknik (8-10år), (11år-)  2.Rörelseschema/fotarbete (8-10), (11-). 3.Receptions skills (8-). Förmågan att  snabbt reagera och läsa av vad motståndarens kommer att slå bollen och vilken typ av boll ex. hård, lös, hög, låg etc. 4.Taktik, spelförståelse (8-).         

Mer utförlig versionen.  1. Slagteknik (8-10). Checka av att spelaren har en bas teknik(stora muskelgrupper) baserad på biomekaniska lagar som går att bygga vidare på till världsklass.   

2. Slagteknik (11-). Utveckla den slagteknik(små muskelgrupper) som krävs för att maximalt kunna sätta fart på bollen upp till världsklass nivå.      

3. Slagteknik /11-) Vad som krävs i slaget tekniskt( små muskelgrupper) för att man ska kunna spela säkert när man får snabba bollar emot sig. och klara av ett högt slag tempo.  

4. Rörelseschema (8-10). Checka av att spelare har bra förberedelser och ett riktigt bas rörelse schema i olika riktningar på banan.   

5. Receptions skills.  (8-). Spelares reaktion och förmågan att tidigt läsa av vad motståndarens kommer att slå bollen och vilken typ av boll ex.hård, lös, hög, låg etc.   

6. Rörelseschema (11-). Starten/snabbheten ut i ytterlägen och förmågan att bibehålla balans för att ha möjlighet att försvara sig med ett bra slag mot en svår boll.    

7. Rörelseschema (11-). Snabba vändningarna från ytterlägen i bra balans vilket ger möjlighet att snabbt ta sig tillbaka till mitten för att hinna med nästa boll.

8. Taktik, spelförståelse (8-10). Checka upp spelares förmåga att placera bollarna, för att klara att förflytta motståndaren

9. Taktik, spelförståelse (10-). Se hur spelaren klarar att skapa offensiva situationer och klarar ta sig ur defensiva situationer.  

10.Taktik, spelförståelse. (11-) Få en uppfattning om vilka styrkor spelaren kan få i framtiden och bygga en spelstil utefter   

Pris för match/träningsanalys.
Om man bara ska analysera ett moment typ serv eller om jag ska analysera alla moment(helhets besiktning).

För ett enda delmoment tar vi 300kr. Till exempel ett delmoment typ serven.
Ger jag eller en tränare på min nivå en privat lektion så tar man 1000kr per timme. Vilket det blir pratar vi ihop oss om innan såklart.

Övningar som elever ska göra för att jag som kunna bedöma vad dem bör träna på, är olika.

Dem flesta gångerna är det poängspel. Ibland funkar det att någon matar ut specifika bollar man filmar.

Det här tycker jag en ungdom ska fokusera på.  

Åldern 8-10 år:   

*Rörlighetsträning, Förberedelser reaktion och atletisk kroppshållning.   

*Fotarbete korta medellånga sträckor balans/kroppens tyngdpunkt , .   

*Slagteknik där fokus ligger på dem stora muskelgrupperna, där fh,bh och serve är väldigt lika biomekaniskt.   

*Där kontroll bollplacering är prio för att få motståndare i rörelse och tidigt bli taktisk medveten. 

*Börja träna att  spela med olika spin och höjd över nät, för att få motståndaren ur position, skapa offensiva situationer.  

Åldern 11-14 år:   

*Fotarbete olika sträckor/riktningar och vändningar med mera avancerat rörelseschema.   

*Arbeta med en mera avancerad slagteknik. där även dem små muskelgrupperna kopplas in. Där slaghastighet/effekt. och spin kopplas tydligare på.     

*Skapa offensiva situationer genom bättre bollplacering, högre slaghastighet/spin och genom att ta bollen tidigare mera på uppstuds. 

*Klara att ta sig ur defensiva situationer.    

*Börjar arbeta på att hitta slag att styra spelet med och för att i framtiden hitta vinnarslag.   

*Börja träna olika spelmönster ut efter den teknik och förmågor man förskaffat sig, och därmed ytterligare utveckla den taktiska förmågan.    

Åldern 15-:   

*Fortsätta arbeta och slipa på det avancerade rörelseschemat/fotarbetet  

*Fortsätta arbeta och slipa på den avancerade slagtekniken.  

*Fortsätta träna olika spelmönster offensiva och defensiva ut efter den teknik och förmågor man förskaffat sig, och därmed ytterligare utveckla den taktiska förmågan  

*Skapa en egen spelstil med dem styrkor man börjar forma.  

Min specialitet eller där jag tycker jag är bäst är avancerad slagteknik. Åldersspannet jag tycker jag är bäst i är åldern 10-14 år.  

Generella råd till föräldrar: Var föräldrar och stötta barnen framförallt i motgång. Ett bra exempel är att efter en förlust inte prata om matchen, utan göra något helt annat som är roligt.  

Ge barnen trygghet att väga prova saker och få misslyckas.   

Hjälpa barnen att ha tålamod, tänka långsiktigt för att ha möjlighet att utveckla sina förmågor till sin fulla potential.  
Finns självklart ytterligare saker föräldrar bör tänka på.

Tack Hannes för en utförlig beskrivining vad man kan få tillgång till. vill du boka Hannes så fyll i formuläret på Hannes egen sida på Sporteye eller nedan

Din email adress så vi kan kontakta dig
Ditt telefon nummer
Vi återkommer och pratar ihop oss med dig .
skriv gärna så mycket du kan om det du vill eller förutsättningar hos er.

Spelats Träningsmatcher i Åkersberga i helgen 27-28 mars.

Vilket gäng!! Ser ut att vara både Elitdansare och Tennisspelare. ÅTK 2020 27-28 Mars

En liten genomkörare för de riktig friska. Samling av spelare från bland annat TK Hobby – ÅTK – Danderyd – KLTK-.

Spelmässigt kändes det väldigt jämnt även om tålamod och matchvana fällde utslag i de flesta matcher till slut.

Skönt med glest med folk i hallen, då vi live streama för runt en 170 tittare istället på fredagen och det dubbla på Lördagen .

Erik Carlbom med Daniel Renström höll ställningarna.

RS-bollen som spelades med, fick till äran se både Robin Söderling och Magnus Alsterback från RS i ÅTK-hallen på fredagen.

Alla tränarna får en egen videolistan med sig i veckan som de kan analysera sina spelare via.

Visa av dem anlitar Mike James som vi har här på webbsidan under spoortiii . Det kan du även göra oavsett spelnivå.

Nästa tillfälle för oss Sporteye är 10 April och då från Järfälla med Tennisportalen som arrangör. //Jonas Sundsten

Mike James -Don’t please the crowd on the balcony, to keep your job!

Mike James and jonas Sundsten at So OPEN 2019
Mike James and Jonas Sundsten at SO 2019

Sportiii founder Mike James at Stockholm Open 2019. Vi mötes efter att jag hade följt Mike att tag på Twitter, så tog jag chansen när han var och jobbade under Catella Open 2019. Några månader senare bestämde vi att träffas igen på Stockholm Open, därav bilden. Tanken är att Tennismatcher som spelats in på någon av Sporteyes anläggningar kan sändas direkt till Sportiii. Sportiii gör sen sekvenser av bollarna. Rapporter görs utifrån matchsekvenserna och meddelas till spelaren eller tränare. De kan sen alla tillsammans med hela teamet gå igenom analysresultatet. Se de olika paketen längre ner och på Sportii sidan https://www.sporteye.se/analytics/

Hör Mike James i Adam blicherś Podcast nedan (klicka på bilden så kommer du till hans podcast).
De kommer prata om

  • How Djokovic is fooling us
  • The surprising winning percentage from the baseline
  • How to change the practice court
Adam blicher podcast

Vi erbjuder nu alla att kunna skicka sin video till Sportii och Mike James. https://www.sporteye.se/analytics/ för mer info.

Mike Jobbar idag med allt från juniorer till ATP spelare och Challenger spelare på touren. tar fram statistik som du kan ha användning av.

Till exempel om du slår nio forehand winners så ser Mike till att kolla av när du vinner dem. När det inte är någon press på dig så har det inte så stort värde men vad händer under avgörande bollar. Vrid och vänd på data så ni kan ha användning av det på riktigt.

Hade glädjen vid en sen middag med Mike, att få höra om Leicester City och kopplingen till statistik.
Leicester City vann 2015/16 Premiere League. Oddsen var över 1000ggr minst på att de skulle kunna vinna ligan det året. Leicester har 3 analytiker per åldersgrupp i deras fotbollslag. Mycket av framgången till den liga segern tros höra till deras arbete att med en “medioker spelartrupp få ut max av varje spelare”. Låter för övrigt i mina öron som tagen ur biofilmen Moneyball https://youtu.be/3EsicXy9v-A (trailern) mer eller mindre.

Tennis + Video + Analys+ Analytiker+coacher+Föräldrar+Spelare den kombinationen ihop är vad Sportii påverkar och jobbar med var dag.

Därför introducerar Sporteye samarbete med Sportii för deras kunskaper och driv inom Tennis & Analytics.

Paketen som finns att Beställa är

LITE: för 50 Euro vilken är en 15 punktersrapport (Key Performance Indicator (KPI)) , uppladdad film ligger hos sportii så du kan koll ai 30dagar, sökbar , delbar med tränare och föräldrar.

PRO: 75 Euro samma som LITE + 30 Detaljerad Kpi + 1 års tillgång för dela och titta.

ELITE: 100 Euro, samma som PRO + Träningsguide med betoning och fokus på det som analyserats fram att du behöver träna på + Strategisk spelplan en överblick av den.

SCOUT enligt överenskommelse, mer coaching där ni pratar och Sportii tar fram mer på djupet vad som kan skräddarsys efter överenskommelse.

sportii packages
Sporrtii Packages 2020

Hörs snart igen! //jonas

RacquetTune appen som kan kontrollera strängningen och svingvikten.

Sten Kaiser och Lennart Sjöberg, vid kameran Jonas Sundsten, fika i Danderyds kafé. Mysigt!

Sten Kaiser och Lennart Sjöberg och jag satt ner i Danderyd Tennisklubbs kafe´ och pratade över en kaffe om Sten´s app för att kolla av strängningen.

Hade ingen aning om hur avancerat detta ändock är med en rad faktorer som jag inte visste om.

En sak som jag fick lära mig var att det är stor skillnad det första dygnet i hur mycket en strängning släpper. Cirka 2 kg första dygnet så om man då har 25 kg i när man hämtar den i shopen och lirar samma dag så är det ju ok. Många med mig har nog den uppfattningen att strängningen håller längre än man tror.

Kollade precis mitt Wilson blade 98 som strängades med 23 eller 25kg alla dar i veckan men som nu med kanske 10-15 timmar spelade är nere på 16kg. Som att lira med en slangbella :). Serva helt ok, men slicen sitter i backväggen bara jag touchar den (iofs har jag inga McEnroe händer heller). Dax att stränga om.

Testade olika vinklar och fick samma resultat 16kg

En sak som Sten nämnde var att strängningsmaskinerna och appen visar olika . Då kan det vara bra om man har kalibrerat många gånger med en och samma app för just den strängningsmaskinen. Köpte appen och ska nu försöka kolla mina strängningar från gång till gång och se om jag har samma resultat över tid eller om strängningarna skiftar och isåfall när och hur mycket.

Låt oss säga du ska hämta racket och det är någon annan som strängar (samma maskin och kilo) än det brukar vara, blir det olika då? Det ska jag kolla må ni tro. inte för att påpeka mer för att förstå.

Sten Kaiser´s Racquet tuner

Jag skulle lätt använda appen vid provspelning av rack då strängningen helt plötsligt är vad som helst och man egentligen inte provspelar ett racket utan ett random strängat racket som kanske strängingen “förstör känslan för racket” lite för mycket.

Vill du veta mer? Sten är en Björn Hellberg när det gäller kunnighet inom detta område. läs mer i appen eller på hemsidan https://www.appmaker.se

Australian Open , Tennisportalen, Padel.

Jakten på årets första Grand slam turnering startar i Melbourne . Lite kul nu med alla Sociala medier man kan följa så mycket mer nu. Närgånget om förberedelserna inför och bakom kulisserna än förut. måste vara en guldgruva för oss alla framöver när vi alla lärt oss att hitta i djungeln av källor. En som jag följer är Tennisportalens Alex Theodoridis som åkt med Elias Ymer ner.

Ska bli kul å följa så här på avstånd.

Hemma hos i Svedala exploderar Padelhallarna och det verkar bara öka. många tennisklubbar plockar mark från Tennisen till Padel. På så sätt får vi mer och mer in omedvetet fler multihallar runt omkring i Sverige. För Tennisen är det bra tror jag och för Padel med, tror kombon är galet bra faktiskt. Vårda bollen som man gör i Padel tränar dit tålamod något enormt. För en sån som vill döda i alla lägen är det nog bra att kunna lira med marginal och vänta in lägena. tror Padel och Tennisen kommer hjälpa varandra mer på det hur man tänker spelet än hur man slår slagen. Sporteye kommer erbjuda alla hallarna Live och Video on demand som kommer finnas snart sagt på varje bana tror jag. //Jonas Sundsten

Finaldag i Tennis RM i Gustavsberg.

Söndag 12 Januari kl 9 kör finalpassen igång och håller på framåt 16 ikväll skulle jag tippa. Mycket bra arrangemang av Gustavsbergs TK. Inlägg från Gustavsberg TK via deras Facebook sida https://www.facebook.com/gustavsbergstk/ .

Finalparen som gör upp om guld i sina klasser RM Sthlm 2020 inne

Vi streamar från en bana, nr 3. på www.sporteye.se och www.sporteye.se/gustavsberg.

Mycket bra arrangemang av GTK och Erik Botvidsson & Co i spetsen. Deras Kaffe med Semla är bra, själv tog jag 3 semlor :).

Regionsmästerskap i Gustavsberg, Padel i Örebro.

Men först en reflektion över 25 Decembers tvåtimmars turnering. tp-salk trophy

så kul att se en så enkel idé som att ta en blandad(åldrar) skara elitspelare och köra ett Matchtiebreakrace i två timmar en fredag. bra mental träning då det snabbt visar sig om man vill eller inte när det blir nerver på spel. visst inget att spela om egentligen men det är just det som är inställningen som gör dig till en som är i det för att kunna slå sig fram. mer sånt hoppas jag få sända framöver med ett gäng av liknande upplägg.

örebro padel

Örebro TKś Padel sänder vi Synsam Open Padel och Tennis. start Fredag 3 januari kl 15.

Regionsmästerskapen i Gustavsberg lockar ihop 321 spelare i Senior och Veteranklasserna.

Tennisportalen & SALK kör Matchtiebreaks-turnering på Juldagen. Powered by Sporteye.

Tennisportalen och tack vare SALK genomför en snabb turnering juldagen med 16 spelare som skall göra upp i gruppspel sen utslagning allt i Matchtiebreaksmatcher (först till tio poäng). allt genomförs kl 15-17 den 25 December. Se Davis cup spelare och kommande landslagsspelare antagligen. se första sidan för live eller läs mer av Tennisportalen på tennisportalen.se .

Grattis till SM-gulden

Fair Play Damer (Malmö) och GLTK Herrar (Göteborg) grattar vi till SM -gulden. varit kul att försöka följa elitserien utifrån. minnesvärt var Timfjord-Nielsens Matchtiebreak där 4-9 (10)(matchbollar) blev tillslut 17-15. vilken rysare. och kul att Janne immonen och Fair Play visade det Matchtiebreaket. Det som jag börjat göra är att sätta upp lite enkla siffror 0-6 på näten så kan man enkelt kunna följa game ställningen i matcher. det som är bra är att alla matcher kan använda detta utan domare eller med. det saknades och kommer saknas även om det finns uppsatt då en ny vana hos alla inblandade kommer att ta tid. men vi jobbar på´t 🙂 //Jonas

Twitter share this