RacquetTune appen som kan kontrollera strängningen och svingvikten.

Sten Kaiser och Lennart Sjöberg, vid kameran Jonas Sundsten, fika i Danderyds kafé. Mysigt!

Sten Kaiser och Lennart Sjöberg och jag satt ner i Danderyd Tennisklubbs kafe´ och pratade över en kaffe om Sten´s app för att kolla av strängningen.

Hade ingen aning om hur avancerat detta ändock är med en rad faktorer som jag inte visste om.

En sak som jag fick lära mig var att det är stor skillnad det första dygnet i hur mycket en strängning släpper. Cirka 2 kg första dygnet så om man då har 25 kg i när man hämtar den i shopen och lirar samma dag så är det ju ok. Många med mig har nog den uppfattningen att strängningen håller längre än man tror.

Kollade precis mitt Wilson blade 98 som strängades med 23 eller 25kg alla dar i veckan men som nu med kanske 10-15 timmar spelade är nere på 16kg. Som att lira med en slangbella :). Serva helt ok, men slicen sitter i backväggen bara jag touchar den (iofs har jag inga McEnroe händer heller). Dax att stränga om.

Testade olika vinklar och fick samma resultat 16kg

En sak som Sten nämnde var att strängningsmaskinerna och appen visar olika . Då kan det vara bra om man har kalibrerat många gånger med en och samma app för just den strängningsmaskinen. Köpte appen och ska nu försöka kolla mina strängningar från gång till gång och se om jag har samma resultat över tid eller om strängningarna skiftar och isåfall när och hur mycket.

Låt oss säga du ska hämta racket och det är någon annan som strängar (samma maskin och kilo) än det brukar vara, blir det olika då? Det ska jag kolla må ni tro. inte för att påpeka mer för att förstå.

Sten Kaiser´s Racquet tuner

Jag skulle lätt använda appen vid provspelning av rack då strängningen helt plötsligt är vad som helst och man egentligen inte provspelar ett racket utan ett random strängat racket som kanske strängingen “förstör känslan för racket” lite för mycket.

Vill du veta mer? Sten är en Björn Hellberg när det gäller kunnighet inom detta område. läs mer i appen eller på hemsidan https://www.appmaker.se